Hola! En què et podem ajudar?

Descomptes a federats, socis entitats, infantils, etc…
 • En arribar al refugi el/la guarda comprovarà les dades dels usuaris (federats FEEC, socis d’entitat FEEC o federats de les federacions dins del conveni de correspondència de refugis), així com la seva edat, per a poder aplicar la tarifa correcta a la seva condició.
 • Per a poder gaudir del descompte com a federat de la FEEC o com a federat d’alguna de les federacions dins del conveni de correspondència de refugis, els usuaris hauran de presentar obligatòriament al/la guarda la llicència corresponent o ensenyar la llicència digital, disponible en les diferents aplicacions mòbils.
 • Per a poder gaudir del descompte corresponent als socis d’entitat de la FEEC no federats, els usuaris hauran de presentar obligatòriament al/la guarda el carnet de l’entitat de l’any vigent o el rebut de pagament de l’any en curs.
Pagament d’una reserva

Se sol·licitarà per poder formalitzar la reserva en un allotjament concret i per a una data/es concreta/es el pagament d’un % del total de la reserva i serveis extres contractats en concepte de dipòsit. Aquest dipòsit s’haurà d’abonar via targeta de crèdit/dèbit.

Si l’entitat bancària no autoritza el cobrament a la targeta que l’Usuari utilitzi com a mitjà de pagament, se us mostrarà a l’Usuari, a la pàgina web una advertència informant-vos que el pagament no s’ha pogut realitzar. Per tant, si es produeixen aquestes incidències, la reserva no podrà ser confirmada.

Un cop finalitzat el procés de sol·licitud de reserva, si l’entitat bancària accepta el càrrec del dipòsit a la targeta subministrada pel client a aquest efecte al llarg del procés, es procedirà a remetre la confirmació de reserva corresponent a l’adreça de correu electrònic prèviament facilitada pel client. Des d’aquell moment quedarà directament formalitzat el contracte d’allotjament entre l’allotjament que es tracti i el client, actuant en tot moment Central de Reserves de Refugis i Albergs de Catalunya (OCI MULTIEDRIC, S.L.) únicament en qualitat d’intermediària.

L’import restant s’haurà d’abonar directament a l’allotjament i aquest serà el que hagi d’emetre la factura de serveis pel total de l’abonat.
IMPORTANT: recordar que no tots els allotjaments tens TPV per cobrar amb targeta a causa de les seves infraestructures, connexions, entre d’altres. Visita la fitxa de cada refugi per assegurar-te, si no recorda portar diners en efectiu per fer el pagament restant.

Juntament amb aquest correu de confirmació es remetrà el corresponent Núm. de reserva, que en tot cas haurà de ser presentat a efectes identificatius a l’allotjament i ser admès en el moment de la seva arribada a aquest.

Cancel·lació d’una reserva

CANCEL·LACIÓ DE LA RESERVA PER L’USUARI UNA VEGADA CONFIRMADA:

Tal com disposa l’article 103 l) del Reial decret legislatiu 1/2007 pel qual s’aprova el Text refós de la Llei general per a la defensa de consumidors i usuaris i altres lleis complementàries, en els contractes que fan referència al subministrament de serveis d’allotjament per a fins diferents de servir d’habitatge si els contractes preveuen una data o període d’execució específic, com és el cas, als usuaris no els assisteix el dret a desistiment de les vendes a distància consistent en el dret a desistir del contracte a distància per qualsevol causa amb dret a devolució de l’import íntegre abonat en el termini dels 14 dies naturals comptats a partir del dia de subscripció del contracte.

Per tant, en aquest cas si l’usuari sol·licita la cancel·lació de la reserva de l’allotjament li serà aplicable el que disposa la Clàusula relativa a la “Cancel·lació de la reserva per l’usuari una vegada confirmada” que podràs trobar a les “Condicions de Reserva i anul·lacions” d’aquesta web. Ho trobaràs també fent clic aquí.

L’Allotjament retindrà el següent percentatge de la paga i senyal:

 • 25% de la paga i senyal si s’anul·la abans de 15 dies a la data d’entrada
 • 50% de la paga i senyal si s’anul·la entre 7 i 15 dies a la data d’entrada
 • 100% de la paga i senyal si s’anul·la dins dels 7 dies abans de la data d’entrada.

(Els percentatges indicats anteriorment també s’aplicaran si la cancel·lació és per causes meteorològiques).

En cas d’anul·lació, la Central de Reserves de Refugis i Albergs de Catalunya (OCI MULTIEDRIC S.L.), descomptarà de la quantitat a tornar, 3€ IVA Inclòs per reserva i persona, en concepte de despeses de gestió i despeses bancàries.

No presentar-se a un allotjament

NO PRESENTACIÓ PER PART DEL CLIENT AL REFUGI (“NO SHOW”) SENSE PREVI AVÍS PER LA SEVA PART:

En els supòsits de no presentació per part dels clients a l’allotjament de què es tracti sense haver-ne avisat prèviament (cosa que es coneix comunament com “NO XOU”), l’usuari perdrà el 100% de la paga i senyal.

Consulteu l’estat de la vostra reserva

L’estat de la vostra reserva us proporciona informació de tota mena. Entre altres coses, pots consultar si la teva estada està confirmada o si tens alguna tasca pendent, com ara verificar la teva identitat o escriure una avaluació. Per consultar-ho, fes log-in a la teva àrea privada on podràs gestionar les teves dades personals, les teves reserves actuals o anteriors, i cancel·lar la teva reserva.

En reservar en el nostre sistema, l’estat de la reserva és Confirmada sempre, ja està tot llest. Rebràs un correu electrònic perquè sàpigues que tot està en ordre. Guarda’t aquest email per mostrar-lo a l’allotjament si escau. Recorda que també hauràs de portar el DNI per registrar la teva estància als mossos d’esquadra i porta el teu carnet FEEC o soci d’entitat, per tal que t’apliquin els corresponents descomptes a la finalització dels serveis al teu allotjament.

El guarda tindrà la potestat de no obrir el refugi en cas d’alt risc meteorològic i/o d’allaus. En el supòsit que finalment no obri, el guarda avisarà personalment als clients que hagin efectuat prèviament la reserva, per a comunicar-los que no s’obrirà el refugi. L’avís es farà amb una antelació mínima de 24 l’arribada al refugi del client. En aquest cas es tornarà la totalitat del pagament fet en la reserva.

Modificar una reserva

Canvi de plans? No et preocupis, sempre que la teva reserva continuï sent vàlida (visita la secció “Cancel·lacions”) podràs modificar-la. Contacta amb nosaltres per fer la gestió.

Buscar i reservar

T’expliquem com fer una recerca i reserva. Pots afinar fàcilment la teva cerca de dues maneres: Des de l’entrada principal, indicant el nom de l’allotjament, el parc natural al qual per tany, la seva província o la seva comarca. Des de la fitxa de cada allotjament, si indiques les dates de l’estada i nombre de persones per trobar un allotjament disponible que ofereixi els serveis que t’interessen. Llegeix cada allotjament per conèixer tots els detalls i localitza els espais al mapa (home) per saber si s’ajusten al que busques pel teu viatge.

Com fer cerques a la pàgina principal:
Indicant el nom de l’allotjament, el parc natural al qual pertany, la seva província o la seva comarca. La central et mostrarà els allotjaments segons els teus paràmetres. També disposeu d’un mapa on es mostren tots els allotjaments. Si feu clic s’obrirà la informació del refugi o alberg, i podreu accedir al mateix fent clic a l’enllaç.


Com fer cerques a la pàgina de l’allotjament:
Indica la data d’entrada, el nombre de dies i el nombre d’hostes. A banda, alguns allotjaments podem oferir serveis extres que també podrà afegir. El sistema automàticament et mostrarà el preu i la disponibilitat.

Llegeix-ne la descripció, les normes de la casa i les avaluacions que altres hostes han escrit sobre l’allotjament, i consulta quins serveis hi ha disponibles.

Règim d’allotjament

Abans de formalitzar la reserva, l’usuari haurà de seleccionar el règim d’allotjament desitjat. El règim alimentari contractat en efectuar la reserva no es pot modificar. La diferència entre el cost final dels serveis reservats i l’import del pagament a compte (dipòsit) efectuat, s’abonarà directament a l’allotjament reservat.

IMPORTANT: recordar que no tots els allotjaments tens TPV per cobrar amb targeta a causa de les seves infraestructures, connexions, etc. Visita la fitxa de cada refugi per assegurar-te, si no recorda portar diners en efectiu per fer el pagament restant.

A quina hora puc arribar al refugi?

L’hora del check-in per regla general, és a partir de les 16.00 h. Hauràs de tenir en compte que a partir de les 19 h són els sopars.

Si creus que arribaràs més tard, hauràs d’avisar telefònicament al guarda. A la fitxa de cada allotjament tens el telèfon de contacte.

Els emails, whatsapps, missatges a les xarxes socials no són la via adequada per avisar als allotjaments d’una arribada tardana.

Tinc al·lèrgies i/o intoleràncies alimentàries

Cal indicar-les en el moment de fer la reserva i una vegada has arribat al refugi recordar-li al guarda.

Què he de portar per dormir?

Depèn de l’època de l’any. En quasi tots els refugis et trobaràs mantes i coixins (aquest poden ser de pagament extra, consulta a fitxa de cada allotjament). Et recomanem portar un sac llençol i una coixinera en l’època primavera i estiu. En èpoques més fredes pots substituir el sac llençol per un sac de dormir. Molts dels allotjaments avui dia ja disposen de calefacció, estufa de biomassa o estufa de llenya a les seves instal·lacions.

Em podré dutxar?

En tots els refugis hi ha dutxes. Recomanem que siguin dutxes curtes perquè hi haurà més gent que es voldrà dutxar i l’aigua en molts dels refugis escasseja.

Molts depenen de la meteorologia pel seu funcionament. El subministrament d’aigua d’alguns allotjaments estan supeditats a la capacitat d’acumulació d’aigua, pluges, desglaç…

I recorda deixar la dutxa i wc’s tal com ho trobes

Com es distribueixen els dormitoris?

Acostumen a ser habitacions àmplies, múltiples i compartides amb lliteres.

Puc carregar el mòbil/GPS?

En els refugis hi ha regletes on pots carregar el teu mòbil o GPS. Pregunta al guarda i t’informarà del punt de connexió.

Hi ha wifi?

Alguns refugis disposen de wifi oberta, malgrat que no garanteixen el seu funcionament perquè són molt  sensibles a les inclemències meteorològiques. Aprofita per parlar amb la gent, socialitza, desconnecta i gaudeix de la natura.

Puc portar la meva mascota?

Dins el refugi no poden entrar mascotes. Hi ha refugis que disposen d’un espai exterior habilitat pel teu pelut. Et recomanem que truquis directament a l’allotjament per informar-te més àmpliament.

Abans de sortir…

Consulta la previsió meteorològica

Realitza la teva reserva

No pugis mai al refugi sense tenir feta reserva d’allotjament. És molt important que avisis amb temps de qualsevol modificació sobre aquesta.

EQUIP
Assegureu-vos de portar tot l’equip adequat per a la teva activitat.

EN EL REFUGI
Segueix les indicacions i recomanacions que et donarà el guarda. El refugi més que altres llocs és un espai de convivència, hi comparteixes l’ús de tots els espais, sigues respectuós amb els altres usuaris.

DE VOLTA A CASA
Als gestors dels refugis els interessa les teves opinions i suggeriments, no deixis de fer-ho, així entre tots millorarem el servei que es presta als refugis de muntanya.

Normes de convivència

Per al bon funcionament dels refugis de muntanya cal que tots els i les usuàries tinguin la màxima cura en el bon ús, conservació i aprofitament de les instal·lacions i material. Amb aquesta finalitat, i per tal d’aconseguir aquest propòsit, s’estableixen les normes següents:

a) Queda expressament prohibit:

 • Encendre foc o cuinar fora dels llocs destinats i assenyalats per a aquesta funció.
 • Romandre en els dormitoris després de les 9:00 h del matí, llevat del cas de malaltia.
 • Fumar.
 • Accedir als dormitoris amb botes i material de muntanya o d’esquí, els quals hauran de ser dipositats en els llocs previstos a tal efecte.
 • El funcionament de tota mena d’aparells sonors que puguin molestar a la resta d’usuaris.
 • L’entrada de tota mena d’animals, tant dels usuaris com de les responsables del refugi.
 • L’ús de la zona no guardada com a tal. Mentre estigui oberta la zona guardada, se’n podrà fer ús, en casos d’emergència degudament justificada.
 • b) Cal que tots els usuaris i usuàries:
 • Guardin silenci absolut durant el període comprès entre les 22:00 i les 7:00 hores. Totes les entrades i sortides del refugi dintre aquest horari es faran amb el màxim de compte i respecte vers la resta d’usuaris i usuàries.
 • Deixin els estris emprats totalment nets i recollits.
 • Respectin les normes de seguretat establertes, les quals estaran exposades en el refugi.
 • Recullin totes les escombraries i deixalles generades i les portin al lloc corresponent.
El guarda

És la persona que exerceix la màxima autoritat en el refugi o alberg. Les seves decisions són d’inexcusable compliment. Això sense perjudici de les posteriors reclamacions que es consideri convenient cursar.


El responsable del refugi ha d’atendre els usuaris com a hostes. La seva conducta seguirà en tot cas les normes elementals de l’hospitalitat. En tot el que pugui haurà d’atendre les necessitats dels usuaris.

El responsable del refugi/alberg serà l’encarregat de:

a) Organitzar l’allotjament.
b) Admetre, identificar i inscriure els usuaris.
c) Vetllar per la seguretat, la neteja i el manteniment de les instal·lacions del refugi.
d) Fer respectar l’ordre necessari per a l’interès general.

En cas d’accident o de situació excepcional, el responsable del refugi col·laborarà en tot el que calgui per a facilitar les tasques de salvament.

Material dur

A les activitats de muntanya s’utilitza material dur (botes, piolets, grampons, esquís…). Hem d’evitar portar-los dins el refugi, així ajudarem a la millor conservació de les instal·lacions. Els refugis compten amb llocs per ubicar-los i en molts casos calçat de descans.

Utilitzem cookies o tecnologies similars amb finalitats tècniques i, amb el seu consentiment, per a altres finalitats segons s'especifica a la politca de coockies. Denegar el consentiment pot provocar que característiques relacionades amb la web no estiguin disponibles.Utilitzeu el botó “D'acord” per donar el vostre consentiment. Utilitzeu el botó “Rebutjar” o tanqueu aquesta nota informativa per continuar sense acceptar. View more
Aceptar
Rebutjar